Vår och ridhusets historia

Vår historia

Vår familj består av mig Lotta, min make Börje, o våra nu utflugna döttrar Jessica, Amelie o Frida. Djur o livet på landsbygden har alltid varit vår grej och under några år var vi mjölkproducenter. Idag arbetar jag o min man som Klövvårdare i vår egen firma här på Gotland.

Gården vi bor på heter Mannegårde och är inte så stor så i folkmun kallas det för ett litet ställe. Mannegårde är ett gammalt namn från medeltiden och en hövding vars namn Manngard som hade sitt säte här runt ikring, gav ett antal gårdar namnet Mannegårde.

På gården huserar också fyra hästar. Antares, en fredriksborgare, Fortin som är en PRE och Honk och Fandango som är två små russ. Hästar har alltid funnits i vårt liv, men det är dock bara jag som är aktiv ryttare.

Maken har väl inte riktigt det intresset men han hjälper gärna till. Han har hjälpt ”till” så mycket att det idag står ett ridhus på gården. Ridhuset hoppas jag ska finnas för alla som behöver det. Det är ju naturligtvis hästar o ridning man tänker på först, men även andra aktiviteter kan ju genomföras där. Tex agility, varför inte jogga runt lite när vintern slagit sina klor i oss eller kasta lite kubb, ja listan kan göras lång bara fantasin sätter stopp.

En dröm som blir verklig

Lye ridhus började ta form redan 2013 och efter mycket planering och arbete är vi nu stolta över att ha slutfört en dröm. Vår ambition har varit att skapa en inspirerande miljö och vi kan idag erbjuda ett ljust och luftigt ridhus att vistas i där både djur och människa ska må bra.

Här kan man hålla sina kurser och ha tillgång till TV med fiberuppkoppling i ett mysigt utrymme som är sammanbyggt med ridhuset. Här kan du också värma dig och ändå kunna se vad de gör därute på banan. Det kan även vara ett utrymme för barn, de kan tex se film medans mamma/pappa rider och samtidigt ha koll på varandra. Lye ridhus kan också passa utmärkt för andra aktiviteter ex. div. hundträningar eller annat.